Értékelés,  KIDS

Tündérek titkos világa

Fülszöveg:

Gondolkodtál már azon, hogy vajon hogyan lesz a csúnya hernyóból szépséges pillangó? Hogy mitől olyan édes a méz? Vagy hogy miért olyan színes a szivárvány?
Könyvünkből megtudhatod, hogy a látható világ mögött milyen szorgos és fontos munkát végeznek a tündérek. Ők azok, akik óvják és széppé varázsolják a növények és az állatok világát. Ráadásul nemcsak új ismereteket szerezhetsz a természetről, hanem a játékos feladatoknak köszönhetően te magad is kipróbálhatod, milyen izgalmas is tündérként ténykedni.
Gyere és ismerd meg ezen aprócska lények különleges mindennapjaikat, tanulj tőlük arról, hogy miként lehet még szebbé, színesebbé tenni a földet!


A tündérek lenyűgöző világa egyformán elvarázsolja a gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket is. Ebben a meseszép kiadványban megelevenednek előttünk ezek az apró mesebeli lények. Megismerhetjük a szokásaikat, ellátogathatunk otthonukba és különböző kreatív ötletek segítségével úgy érezhetjük mi is, hogy közéjük tartozunk. Tartsatok velünk, ismerjétek meg ezeknek a különleges lényeknek a mindennapjait és varázsoljuk együtt színesebbé a világot.

Az utóbbi időben nem sok gyerekkönyvet szereztem be, mert kezd fogyni a szabad hely a könyvespolcomon, a tündéreket azonban nagyon szeretem, így a Tündérek titkos világa kihagyhatatlan kötetnek tűnt. magam is meglepődtem, amikor először megláttam, és egy igazán nagy, gyönyörűen illusztrált kötetet ismertem fel benne, mely a különleges rajzaival azonnal levett a lábamról.

„Nekünk, tündéreknek a szentjánosbogarak a kedvenc rovaraink közé tartoznak, mert segítenek kivilágítani a Bölcs Fát. Tudod, hogyan csinálják?”

A Tündérek titkos világa valójában a kisebb gyerekeket, a kisiskolásokat és óvodásokat célozza meg, és megismerteti őket a tündérekkel, aki a természetben tevékenykednek: a növényekkel, az állatokkal vagy épp az időjárással foglalkoznak. A könyvben három tündér szólal meg, akik ugyan még diákok, de később az említett három, különböző területen szeretnének tevékenykedni. Közülük Havaska az, aki röviden bemutatja, hogy hogyan élnek a tündérek, majd az időjárásról mesél nekünk, hogy aztán átadja a szót a tündér barátnőinek.

Tündérek titkos világa
Tündérek titkos világa

A könyv nem átfogóan beszél az állatokról a növényekről és az időjárásról – erre ekkora terjedelemben nem is lenne lehetőség, ehelyett mindhárom területbe bepillanthatunk egy kicsit néhány érdekesség segítségével. Így esik szó arról, hogy hogyan alakul ki a szivárvány, miként készül a méz, vagy hogy mit tudhatunk meg a fák évgyűrűiből. Az egyes fejezetekhez pedig egy-egy kreatív ötlet is tartozik, legyen az egy recept vagy ötlet arra vonatkozóan, hogy ilyen növényekből készíthetünk színes festéket.

A könyv persze burkoltan – az utószóban pedig már nyíltan is – felhívja a figyelmet a természet csodájára, és arra is, hogy érdemes vigyáznunk rá, hogy megőrizhessük azt a varázslatot, amely mindenütt jelen van. A tündérek pedig valójában még közelebb hozzák a természetet az olvasóhoz, és azzal, hogy ők is a növények és állatok védelméért dolgoznak, talán a gyerekeket is arra sarkallják, hogy vigyázzanak jobban a természeti értékekre.

A kötetből tehát sokat lehet tanulni, ám mivel elsősorban széles körben ismert tényeket és érdekességeket gyűjt össze, főleg a kisebb gyerekek fognak új információkat találni benne. Ennek ellenére minden olyan gyerek számára jó ajándék lehet a kötet, aki szereti a tündéreket, mert tényleg csodaszépen illusztrált, igényes kiadványt vehetünk a kezünkbe a Tündérek titkos világával.

Értékelés:

Rating: 4.5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A tündérek világában minden apró lénynek megvan a maga feladata. Minden állomáson találtok egy mesehőst, aki ebből a világból származik. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy milyen típusú tündérről van szó. Segítségképpen odaírtuk minden tündérhez a nevét is, hátha így könnyebben rátaláltok a megoldásra. 

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

05.04. Csak olvass!
05.06. Könyv és más
05.08. Dreamworld
05.10. Utószó
05.12. Szaffi polca

A könyv adatai:

Kiadó: Móra
Kiadó székhelye: Budapest
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 48
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634869719
Fordította: Weltler Ildikó
Illusztrálta: Claudia Bordin
Megjelenés időpontja: 2022. február 24.

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük