Értékelés

Bex Hogan: Vipera

Fülszöveg:

Vagy én fogom megölni őt, vagy ő fog megölni engem. Ez az én végzetem. 

A tizenhét éves Marianne sorsa, hogy egy napon ő legyen a Vipera, a Tizenkét sziget védelmezője. A jelenlegi Vipera azonban az útjában áll. A romlott és kegyetlen férfi hadihajóval portyázik a tengeren, és büntetlenül gyilkol, fájdalmat és szenvedést hagyva maga után. Kétségtelenül ő a legveszedelmesebb férfi az egész óceánon… és egyben Marianne apja. A lány a szigetek védelmezőjének született. Betöltheti ezt a szerepet? Még akkor is, ha emiatt elveszíti a családját, az otthonát, a szerelmét – és talán az életét is? 

Egy bátor és erős hősnő. Egy feloldhatatlan dilemma. Egy nagyszerű új fantasy trilógia, mely a tengereken játszódik.

.

Az óceán, a kalózok és a fantasy rajongóinak nagy örömére a Maxim Kiadó jóvoltából magyar nyelven is megjelent Bex Hogan regénye, a Vipera, A vihar és fájdalom szigetei trilógia első része. Ha kedvet kaptál ehhez a izgalmas fantasyhoz, akkor tarts bloggereinkkel, olvasd el az értékeléseiket, és játssz velünk, hogy a tiéd lehessen a kötet egy példánya.

Magam sem tudom már, hogy mikor akadt meg először a szemem a Viperán, Bex Hogan első, magyar nyelven megjelenő regényén, de azt tudom, hogy nagyon vártam már a megjelenését, mert a kötet már első látásra is nagyon izgalmasnak tűnt. A Vihar és fájdalom szigetei trilógia első része aztán a napokban végül megjelent, és és nagy örömmel kezdetem el olvasni. Bár őszintén szólva nem volt sok időm olvasni, szerencsére a történet olvastatta magát, így aztán rekord idő alatt sikerült a történet végére érnem.

„Mindketten tudjuk, hogy már évek óta képes lettél volna ölni. De mindig úgy döntöttél, hogy nem fogsz ölni, és én ezért egyszerre csodáltalak és tiszteltelek. A lelkiismeretes orgyilkos!”

Az utóbbi időben elég sok fantasyt olvastam, ezért kezdem azt érezni, hogy nem lehet már újat mutatni nekem. Akkor is ez volt az érzésem, amikor elkezdtem olvasni ezt a regényt, ugyanis az alapfelállás nem volt nagyon egyedi: egy lány, egy gonosz apa, és egy tiszta lélek, amely nem akar ölni, bármi történjék is. Bár a könyv hangulata, és a tenger azonnal elvarázsolt, az igazi fordulópontra azért várni kellett. Volt ugyanis a könyvben egy olyan történés, amire egyáltalán nem számítottam, vagy legalábbis bíztam benne, hogy nem fog megtörténni, és amikor végül mégis megtörtént, az nemcsak egészen új irányba vitte a cselekményt, hanem az én szívemben is megforgatta a tőrt. Innentől pedig már nagyon magával ragadott a történet.

A regény főhőse Marianne, akit viszonylag jól megismerhetünk, és akivel könnyű együttérezni, még akkor is, amikor biztosan látjuk, hogy hibát követ el. Az azonban, ahogy a szeretetet keresi, nagyon megható, és látva az apjával való kapcsolatát, teljességgel érthető is, így nekem gyorsan belopta magát a szívembe Marianne karaktere. Az egyetlen kérdés csak az, hogy hogyan válhatott a lány ilyenné egy ilyen szörnyű apa mellett. Egyébként az apa jelleme is nagyon izgalmas, bár nem sokat kapunk belőle, de ahhoz eleget látunk, hogy tudjuk, az ő élete sem volt fenékig tejfel, és fogalma sincs róla, hogy másként is nevelhette volna a lányát.

A második rész eredeti borítója

Mindennek ellenére a regényben nem a karaktereken van a fő hangsúly, hanem sokkal inkább a cselekményen, mely nagyon feszes, és csupán a romantikus beszélgetések idejére lassul le kicsit. A romantika egyébként abszolút nem teng túl a kötetben, de őszintén szólva nekem még ennyi sem hiányzott kimondottan. Tudom, hogy a YA-regényekből nem maradhat ki a romantikus szál, de ebben a kötetben én annyira nem éreztem erősnek és kihagyhatatlannak – mindössze azért, mert sokkal komolyabb mozgatórugói is voltak a szereplőknek a szerelemnél.

Mindent összevetve azonban kimondottan jó könyvnek találtam a Viperát, mely egy nagyon pörgős, mozgalmas fantasy, és nagyon sok titkot rejteget. Engem sokszor meg tudott lepni egy-egy fordulat, és egyáltalán nem mondanám tipikus YA-fantasynak a Viperát, arra azonban fel kell készülni, hogy ez a történet kimondottan véres, így csak azoknak ajánlom, akiknek bírja a gyomra a – sokszor indokolatlan – kegyetlenséget.

Értékelés:

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mivel a Vipera a tengeren játszódik, ezért mostani játékunkban olyan regényeket gyűjtöttünk össze, amelyekben szintén fontos szerepet kap a tenger vagy az óceán. A feladatod az lesz, hogy felismerd, melyik könyv borítójáról származik az alábbi képrészlet, és a helyes megoldást beírd a Rafflecopter dobozba!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

Ha nem látod a képet, kattints ide!

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

06. 29. Utószó
07. 01. Readinspo
07. 03. Kelly és Lupi olvas

A könyv adatai:

Kiadó: Maxim
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 360
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789634992493
Fordította: Abrudán Katalin
Megjelenés időpontja: 2021. április 30.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük