Értékelés,  KIDS

Catherine Leblanc: Megérkezett!

Fülszöveg:

Kismackó nagyon izgatott: kistestvére születik! Hamarosan meg kell tanulnia, hogy nem is olyan könnyű nagytestvérnek lenni…Catherine Leblanc író és Eve Tharlet illusztrátor újabb közös könyve, ami a testvéri szeretetről szól, annak minden nehézségét és szépségét bemutatva. Ezt a könyvet is, mintahogy az Akkor is szeretnél? címűt, Szabó T. Anna és fia, Dragomán Pali közös fordításában olvashatjuk.

.

A kistestvér érkezése minden családban hatalmas esemény, de a nagytestvérek számára nem mindig egy könnyű időszak. Catherine Leblanc gyönyörűen illusztrált mesekönyve ezt a témát dolgozza fel, ezzel segítve felkészíteni a gyerekeket, hogy milyen is lesz majd, ha bővül a család. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Manó Könyvek által felajánlott példányt a könyvből!

Catherine Leblanc Kismackó-sorozatának kötetei mindig is tetszettek, mert már első látásra is nagyon aranyosnak tűnnek, ám eddig nem szereztem be egyetlen részt sem magamnak. A Megérkezett! azonban még a többi kötetnél is különlegesebbnek tűnt számomra, ugyanis a kistestvérem érkezése számomra is sarkalatos pont volt a gyerekkoromban. Elhatároztam hát, hogy megmutatom a tesómnak, hogy milyen volt nekem, amikor megszületett, miközben elgyönyörködök ebben a csodaszép kötetben is!

Első pillantásra feltűnt ugyanis, hogy a Megérkezett! nagyon szép kötet, de amikor végre a kezembe fogtam a könyvet, meglepődtem, hogy milyen masszív és nagy könyvről is van szó valójában. A kötet ugyanis nagyobb egy A4-es oldalnál, a képek pedig gyakran az egész oldalt elfoglalják, ráadásul Eva Tharlet illusztráció gyönyörűek, így az egész könyv rettenetesen szép és igényes lett! A segítségükkel pedig igazából már azelőtt össze lehet rakni a történetet, hogy akár egy betűt is olvastunk volna, sőt, valójában már önmagukban a képek is megmelengették a szívemet. Ha egyszer lesz gyermekem, biztosan nagyon élvezni fogja ennek a könyvnek a lapozgatását, addig pedig maradnak az unokatesóim, akiknek szintén nagyon tetszett a kötet.

Persze a szép illusztrációkon túl maga a történet is nagyon aranyos, még ha túl sok meglepetést nem is tartogat: Kismackó nagyon várja a kistestvérét, ám amikor megérkezik az apró jövevény, hirtelen azt veszi észre, hogy a szüleinek kevesebb ideje jut rá. Persze ahogy egy jó meséhez illik, Kismackó némi duzzogás után hamar rájön, hogy a kistestvére nem is olyan szörnyű, és megszereti a kis Annát. A történet tehát egyszerű, azonban tökéletesen bemutatja, hogy mit érez egy gyerek, amikor hirtelen valaki mással is osztoznia kell a szülei szeretetén. A kedvenc jelentem azonban mégis az volt, amikor Kismackó játszani kezd a kislánnyal – igazán szívet melengető pillanat ez, mely természetesen a saját gyerekkoromat is eszembe juttatta.

„- Szervusz Anna – mondta Kismackó. – Én vagyok a testvéred. Úgy látta, hogy Anna elmosolyodik.”

A szöveg mindemellett nagyon egyszerű, mind a nyelvezetét, mind a szerkezetét illetően, így akár már az egészen kicsi gyerekeknek is érdemes lehet elmesélni ezt a történetet. De azt hiszem, nemcsak kisgyerekek számára lehet tökéletes ez a kötet, hanem akár ajándékkönyvként is a testvéreinknek! Szerezzétek be ti is ezt a különlegesen aranyos kötetet!

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során az egyes állomásokon olyan könyvek fülszövegeit találjátok, amelyekek testvérvárás témáját dolgozzák fel. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Manó Könyvek által felajánlott példány a könyvből!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

Anna már nagyon izgatott, hiszen hamarosan kap egy testvérkét. Várja, hogy játsszon vele vagy egyszerűen csak dédelgesse. A kedves verses történet és a gyerekközeli illusztrációk felkészítik a gyerekeket a kistestvér születésére.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

05. 27. Nem félünk a könyvektől
05. 29. Csak olvass!
05. 31. Könyv és más
06. 02. Utószó
06. 04. Spirit Bliss – Sárga könyves út
06. 06. Veronika’s Reader Feeder

A könyv adatai:

Kiadó: Manó Könyvek
Szerző: Catherine Leblanc
Fordító: Szabó T. Anna – Dragomán Pál
Oldalszám: 32
ISBN: 9789634033882

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük