Értékelés,  KIDS

Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció

Fülszöveg:

Varázslatos kaland a telihold fényénél
Kitti családja egészen rendkívüli: anyukája szuperhős, és Kitti tudja, hogy különleges képességeit használva egy napon belőle is hős válik majd. Ez a nap azonban a vártnál hamarabb érkezik el, amikor Figaró, a kandúr megjelenik a kislány szobájának ablakában, hogy segítséget kérjen. De az éjszakai világ elég félelmetes – lesz-e Kittinek elég bátorsága, hogy kimerészkedjen a sötétbe, és nekivágjon egy izgalmas kalandnak a holdfényben?

Kitti anyukája egy igazi szuperhős, és egyszer a kislány is azzá fog válni, de egyelőre még fél az esti sötéttől. Aztán egy nap felbukkan egy segítséget kérő kandúrnak, akinek köszönhetően Kitti talán korábban is szuperhőssé válthat, mint gondolta! Tartsatok bloggereinkkel ezen az aranyos blogturnén, kalandozzatok Kittivel a holdfényben, és játsszatok velünk! A turné végén a Móra kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a mesekönyvet!

Imádom, hogy egyre több nagyon cuki, izgalmas történet van a kezdő olvasók számára is, melyek természetesen némi tanulságot is hordoznak, de elsősorban arra veszik rá a gyerekeket, hogy maguk is forgassanak könyveket. A legújabb ilyen kötet a Kitti sorozat első része, mely egy rövid, de annál színesebb és izgalmasabb kis kötet egy kislányról, akinek a macskákhoz hasonló szuperképességei vannak. Nem mondom, hogy a könyv képes volt felvenni a versenyt a műfajban a kedvencemnek számító Vámpyr Vilma sorozattal, de mindenképp egy figyelemreméltó könyvecske a Kitti és a Holdfény-mentőakció.

Kitty and the Moonlight Rescue: Amazon.co.uk: Harrison, Paula, Løvlie,  Jenny: BooksKezdjük talán a külsőségekkel: egy eléggé kicsi, vékony könyvecskéről beszélünk, mely éppen illik a kis olvasók kezébe, ráadásul kívül-belül gyönyörűen illusztrált. A könyv kívülről csillag is, amit én külön imádok, de a belül megjelenő rajzok sem okoztak csalódást, melyek a fekete és a narancssárga árnyalataiban pompáznak, így egy egészen egyedi látványvilágot hozva létre. A külsőségekhez tartozik még, hogy a szöveg sem túl sok a könyvben, hiszen kisebb gyerekeknek íródott a regény, ráadásul a betűk jó nagyok, amitől a kötet könnyen olvasható lesz, és csak úgy pörögnek az oldalak az olvasók kezében.

Természetesen mindez nem érne semmit, ha a történet nem lenne ennyire aranyos és izgalmas. A könyv főszereplője, Kitti akár egy átlagos kislánynak is tűnhetne, ha nem lenne szuperhős az anyukája, akinek képességeit ő is örökölte. Így aztán amikor egy különös eset miatt a város cicáinak egy hősre van szükségük, ám Kitti anyukája épp nincs otthon, így a kislány lesz az egyetlen, aki a rémült cicák segítségére siethet. A macskarajongók tehát biztosan imádni fogják ezt a cuki kis kötetet, mely nemcsak nagyon szórakoztató, de beszél a bátorságról és a felelősségről is, és megmutatja, hogy nemcsak akkor hajthatunk végre hőstetteket, ha semmitől sem félünk.

Kitty and the Moonlight Rescue: Amazon.co.uk: Harrison, Paula, Løvlie,  Jenny: Books

Talán ebből már kitűnik, hogy Kitty egy egészen különleges karakter, és a jelleme kimondottan érdekes ahhoz képest, hogy egy gyerekkönyv főhőse. A kislány ugyanis hasonló dolgokat él át, mint az ilyen korú gyerekek, miközben fokozatosan a különleges képességeit is megismeri, melyek persze rendkívüliek, de ettől még nem teszik semmissé Kitty félelmét. Ezért aztán úgy gondolom, hogy Kitty tipikusan olyan főhős, akivel minden gyerek együtt tud érezni, és akinek mindenki bele tud bújni egy kicsit a bőrébe.

Összességében tehát a Kitty egy nagyon aranyos, tanulságos és izgalmas kis mesekönyv, mely biztosan elvarázsolja azokat a kis olvasókat, akik szeretik a cicákat. Talán csak egy negatívumot tudnék említeni, ami nekem feltűnt – bár gyerekként valószínűleg nem nagyon foglalkoztam volna vele -, ez pedig az, hogy Kitty a szülei tudta és engedélye nélkül megy ki, és kerül veszélyes helyzetekbe, és bár annak örültem, hogy végül elmeséli a kalandjait a családjának, legalább egy kis dorgálásra számítottam a szülőktől azért, amiért megszökött a kislány. Ugyanakkor persze azt is értem, hogy ez egy mese, és a szülök támogatása nélkül talán nem ugyanazt az élményt kaptuk volna, így aztán végülis túl tudtam lendülni ezen az apróságon.

Értékelés:

Rating: 4.5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Kitti álöltözetében merészkedik ki a holdfénybe, abból merít erőt az esti kalandhoz, de nem csak ő segít szuperhősi álruhában másoknak! Minden állomáson elrejtettünk egy képet, amin hasonló hősök találhatóak, és nektek ki kell találnotok a mese CÍMÉT, amiben szerepelnek!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

04. 05. Hagyjatok! Olvasok!
04. 07.
 Könyv és más
04. 09. Utószó
04. 11. Spirit Bliss Sárga könyves út
04. 13. Csak olvass!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük