Értékelés,  KIDS

Kate Petty: Samu napraforgója

Fülszöveg:

Ismerd meg Samu és az ő hatalmas napraforgójának történetét. Hajtsd ki az izgalmas ablakokat, és nyisd szét a hatalmas meglepetésoldalt. A könyvből interaktív módon tanulhatják meg a kisgyerekek, hogy mekkora csoda rejtőzik egy szem magban. Ahhoz azonban, hogy virágba szökkenhessen a napraforgó sok gondoskodásra, szeretetre, türelemre van szükség.


Ültettetek már valaha napraforgót? Ha nem, akkor itt a remek lehetőség, hogy Samuval és kis barátaival lépésről lépésre haladjatok, hogy végül gyönyörködhessetek a csodaszép virágban! Kate Petty Samu napraforgója című, kihajtható fülekkel ellátott gyerekkönyve izgalmas, vidám és informatív, amit ti is jobban szemügyre vehettek, ha négy bloggerünkkel tartotok. A nyereményjáték végén egy példány talál gazdára a Móra Könyvkiadó jóvoltából.

napraforgóAz utóbbi időben elkezdett foglalkoztatni a kis erkélyünkön való kertészkedés, és talán ez az oka annak, hogy a Samu napraforgója megtetszett nekem. Pedig talán a borítója alapján nem figyeltem volna fel rá, ez pedig nagy hiba lett volna, mert számomra az utóbbi idők egyik legjobb gyerekkönyve volt a Samu napraforgója.

A történet nagyon egyszerű: Samu elültet néhány magot, és várja, hogy napraforgók keljenek ki. A virágok pedig Samu gondozásának hála hamarosan ki is bújnak a földből, és csodaszép napraforgókká válnak. Eközben pedig a gyerekek megtanulhatják, hogyan kell elültetni egy napraforgót, mit kell tennünk, hogy fejlődni tudjanak, és mit tehetünk ősszel, amikor a napraforgók elhervadnak. A könyv végén ráadásul extra tippeket kapunk a kertészkedéshez, így bátran elültethetjük az első napraforgónkat, akár egy cserépbe is!

Ez az egyébként is aranyos könyvet különösen érdekessé teszi, hogy néhány oldalon kihajtható fülek vannak, melyek lehetővé teszik, hogy bepillantsunk a föl alá, és azt is lássuk, amit Samu még nem: az apró gyökereket. A kötet közepén pedig igazi meglepetés is várja a gyerekeket!

Mivel a Samu napraforgója mindössze egy 16 oldalas könyvecske, viszonylag kevés szöveggel, így jó szívvel ajánlom kisebb gyerekeknek is, ám igazán azoknak lesz szuper élmény, akik már maguk is részt vehetnek kisebb kerti munkákban. Nekem nagyon meghozta a kedvem ez csodaszép, különleges kis könyv a kertészkedéshez, bízom benne, hogy ti is kedvet kaptok, hogy kövessétek Samut, és ültessetek néhány virágot.

Értékelés:

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Axel Scheffler számos népszerű gyermekkönyv illusztrátora, mostani nyereményjátékunkban az ő munkáinak nyomába eredünk. Minden állomáson találtok egy-egy általa illusztrált borítórészletet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére. 

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

04.22. Könyv és más
04.24. Veronika’s Reader Feeder
04.26. Utószó
04.28. Csak olvass!

A könyv adatai:

Kiadó: Móra
Kiadó székhelye: Budapest
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 16
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789636031763
Illusztrálta: Axel Scheffler
Megjelenés időpontja: 2023. március 13.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük