Értékelés

Catherine Rider: Csók Rómában

Fülszöveg:

Anna nem tud magához térni a döbbenettől, amikor Stephen a Rómába tartó repülőn kéri meg a kezét. Nem marad más választása, mint nemet mondani, végül is még csak 19 éves, és nem áll készen arra, hogy megállapodjon. Épp egy esküvőre tart, de előbb még meg kell szereznie azt a különleges süteményt, amit a vőlegény családja mindenáron szeretne az esküvőn feltálalni.
Matteót teljesen leköti a fontos futballmeccse. Amikor egy pékségben meglátja Annát, aki anélkül, hogy akár egy szót is beszélne olaszul, próbál struffolit szerezni, felajánlja a lánynak a segítségét. Együtt vágnak neki az őrült hajszának, keresztül-kasul a szerelem városán…

A Menő Könyvek egy igazi kedves, romantikus történettel lepett meg minket, főhőseink pont karácsony előtt, a hóval belepett Rómában próbálnak megszerezni egy különleges olasz süteményt, hogy egy fiatal pár esküvőjét tegyék vele emlékezetessé. Tartsatok velünk a turnén, olvassátok el bloggereink véleményét a történetről, közben pár finom olasz édességgel is megismerkedhettek. Persze a megszokott játék sem maradhat el, a nyeremény egy példány lesz a könyvből!

Idén már a negyedik karácsonyi könyv jelenik meg magyarul, melyet a Catherine Rider álnevű szerzőpáros jegyez, és ezúttal is egy gyönyörű városban kalandozunk – ezúttal Rómában, ahol Anna épp egy esküvőre próbál megszerezni egy különleges desszertet. A Csók Rómában tehát egy sorozat része, ugyanakkor az egyes történetek tartalmilag nem függenek össze, csupán arról van szó, hogy minden egyes kötetben egy pár megismerkedését követhetjük nyomon, akik karácsonykor felfedeznek egy nagyvárost. Az én kedvencem az első rész volt, a Csók New Yorkban, de tetszett a Csók Londonban is (erről itt olvashatsz), így hát nagy várakozással nyitottam ki ezt az új regényt is.

A Csók Rómában története alapvetően nagyon érdekes, ugyanis hőseink nyomozásba fognak, hogy megszerezzenek egy nagyon különleges süteményt egy esküvőre, melyet csak a híres római cukrász, Giovanni tud elkészíteni. Bár az esküvő miatt ez a könyv kevésbé szól a karácsonyról, mint a sorozat többi része, ennek ellenére izgalmas volt a hajsza az olasz városban. Egy idő után azonban kezdett háttérbe szorulni a cukrész utáni kutatás, és ezzel a történet is ellaposodott kissé, mert ahelyett, hogy Anna és Matteo felfedeznék Róma nevezetességeit, az éttermeket járják sorba, ami persze biztosan jó móka lehet, de én csak megéheztem tőle az éjszaka közepén, és nem is mindig tudott igazán lekötni.

„Annyira jó lenne, ha kevésbé érdekelne, mit gondolnak rólam mások!”

A két szereplőnk szerencsére érdekesre sikerült, bár Anna lényegesen sokoldalúbb szereplő volt, mint Matteo, aki elég keveset beszél magáról, és leginkább csak a focihoz fűződő kapcsolatára gondol. Anna ezzel szemben egészen kidolgozott karakter, aki hihetetlenül rajong a főzésért, de kicsit fél elindulni azon az úton, melynek a végén elérheti az álmait. Anna nyughatatlan szereplő is, hiszen nagyon vágyik rá, hogy világot lásson, és semmiképp nem akar leragadni a szülővárosában – épp ez az, amiért nem passzolnak Stephennel, ugyanakkor abban sem vagyok biztos, hogy Matteoval annyira illenének egymáshoz, hiszen mint mondtam, nem tudunk meg nagyon sokat a férfi főszereplőről.

Matteo zárkózottsága az oka annak is, hogy igazán mély beszélgetések sem tudtak kialakulni a regényben. Nem mondom, hogy egy könnyed, romantikus regényben elengedhetetlen a lélektani vonulat, és nyilván az előző részekben sem volt annyira sok lelkizés, de úgy emlékszem, hogy a másik két Rider-könyvben, amelyet olvastam, egy kicsit őszintébb, mélyebb beszélgetések voltak. Szerencsére a kötet vége felé sikerült megnyílnia egy kicsit Matteónak is, így az utolsó oldalak kimondottan érzelmesre sikerültek. A párbeszédek pedig egyébként is jók voltak: pörgősek, könnyedek és olvasmányosak, így a könyv gyorsan olvashatóvá vált.

„Talán nem kell a legjobbnak vagy a legmenőbbnek lenned ahhoz, hogy elég jó legyél valamiben, amivel boldoggá tudsz tenni másokat. Vagy magadat.”

A Csók Rómában legnagyobb erőssége talán a hangulat volt, és nagyon tetszett, hogy a szomorú főhőseinken lassan begyógyultak a sebeik egymás mellett, miközben együtt éltrek át izgalmas, néhol vicces kalandokat. A regény vége felé különösen felpörögtek az események, és nagyon tetszett a lezárás is, így összességében egy aranyos, lélekmelengető karácsonyi olvasmánynak gondolom a Csók Rómábant. Aztok, akik szerették Catherine Rider korábbi könyveit, mindenképp olvassák el ezt a kötetet is, és azoknak is bátran ajánlom, akik csak egy könnyed, kellemes olvasmányt keresnek a karácsonyfa alá.

Értékelés:

Rating: 4 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt megrendelheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A játékunkban ezúttal talán kevésbé ismert, de annál finomabb olasz édességeket kell felismernetek és beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

A rumba áztatott sütemény kelt tésztáját az olaszok kis hengerformákban sütik meg, vannak kifejezetten erre a célra készített keskenyebb vagy szélesebb formák, amelyekben a tészta olyan alakúra sül, akár egy pezsgő parafadugója, vagy akár egy gomba.
És persze nem is lennének olaszok, ha nem formálnák a saját ízlésükre és alapanyagaikhoz: rum helyett gyakran limonecellóba áztatják.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

12.09. Sorok között
12.11. Kelly & Lupi olvas
12.13. Pandalány olvas
12.15. Utószó

A könyv adatai:

Oldalszám: 288 oldal
Fordító: Nánási Yvette
Kiadás éve: 2020
Kiadó: Menő Könyvek
ISBN: 9789634038894

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük