Értékelés,  KIDS

Corinne Giampaglia: Ella és a téli varázs

Fülszöveg:

A kicsi Ella messze északon él, egy hegyi falucskában, ahol mindig fehér hó borítja a házak piros tetejét. Közeleg a Karácsony, a kislány családja feldíszíti a házat, ám Ella szomorú, úgy érzi, az ünnep varázsa eltűnt. Elérkezik a Szenteste, és miközben mindenki vidáman készülődik, a kislány kisurran a kertbe…

A Manó Könyvek jóvoltából idén egy igazán aranyos karácsonyi történetet olvashatunk Elláról, aki idén valahogy nem érzi át az ünnep hangulatát. Corinne Giampaglia meséje, a gyönyörű illusztrációk, na és persze a karácsonyi hangulat minden korosztálynak megdobogtatja a szívét, és ott a helye minden karácsonyfa alatt. Ha te is szeretnéd megismerni ezt a szép történetet, tarts bloggereinkkel, ha pedig játszol is velünk, akár meg is nyerheted a könyv egy példányát!

Karácsony előtt imádok az ünnephez kapcsolódó történeteket olvasni, legyen szó regényekről, vagy akár mesekönyvekről. Szerencsére idén elég bő a felhozatal, különösen karácsonyos gyerekkönyvekből – néhányat már be is szereztem, pár pedig a várólistámon van – így a kis unokatesóimmal biztosan átolvassuk az egész ünnepet. Addig is ajánlok nektek pár történetet, először is egy igazán gyönyörű kötetet, az Ella és a téli varázs című mesét, mely egy igazán aranyos és tanulságos kis történet.

A mese főszereplője Ella, aki a kertben ücsörögve azon búslakodik, hogy egyáltalán nem érzi a karácsonyi hangulatot, mely már átjárta a szeretteit. Így aztán a kislány a családtagjaihoz fordul, és szerencsére a kislány édesanyjának van is egy ötlete: egy könyvecskét ad a lánynak, melyben felsorolják, hogy milyen előkészületeket kell tenni karácsony előtt, például feldíszíteni a házat, vagy süteményt sütni… Aztán az utolsó pillanatban, amikor már úgy tűnik, hogy minden rendben, valami ismét elszomorítja Ellát, és úgy tűnik, hogy már csak a varázslat segíthet.

Ahhoz képet tehát, hogy viszonylag rövid könyvecskéről beszélünk, sok fordulat van a történetben, mely ráadásul olyan dologgal foglalkozik, amely minden gyereket érint: arról mesél, hogy hogyan kerekedhetünk felül a levertségünkön. Nagyon tetszett, hogy az Ella könyvében szereplő néhány lépésen akár mi is végigmehetünk a gyerekekkel, a sütéshez még receptet is tartalmaz a kötet (egy fincsinek tűnő karácsonyi keksz elkészítési módját), így a könyv jelentősége nem merül ki az olvasásban, hanem akár napokig is elkísérhet minket a készülődés alatt. Emellett persze örültem a fordulatnak is a végén, mely egy kicsit tündérmesévé változtatta a történetet, és azt üzente, hogy van azért egy kis varázslat is a karácsonyban.

Ella nagyon aranyos főhős volt, aki nagyjából úgy érez, mint a legtöbb kisgyerek: néha lelkesedik, máskor letört, és bizony kissé meg is haragszik, amikor a dolgok nem úgy történnek, ahogy szeretné. Ugyanakkor épp ezért tudják a gyerekek beleélni magát a szerepébe, sőt, igazából még én is át tudtam érezni a kislány gondjait, melyek szerencsére nem bizonyulnak megoldhatatlannak, mert ott van számára a család. Emellett ráadásul humor is került a történebe, a gyerekek például nagyon nevettek, amikor Ella dombnak hisz egy medvét, és megpihen rajta.

A cuki történet és a mondanivaló mellett azonban egy gyerekkönyvben nagyon fontos szerepet kapnak az illusztrációk is, melyek szerintem kimagaslóan szépek voltak ebben a könyvben. Nem véletlen, hogy a bejegyzésbe tettem is be képet a kötet belsejéről, de már a borító is csodaszép lett, még egy kicsit csillog is, amivel igazi karácsonyi hangulatot kölcsönöz a polcomnak. De természetesen nemcsak nézegetni fogom a könyvet, ugyanis már kétszer elolvastam, és úgy érzem, egy párszor még sor kerül rá, mire elérjük a karácsonyt. De hát mi mást is tehetnék, amikor annyira cuki ez a mese, és ráadásul árad belőle az ünnepi hangulat?

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál ehhez a cuki mesekönyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunkban ismert karácsonyi mesekönyveket idézünk fel, méghozzá úgy hogy a borítójuk egy-egy részletét mutatjuk meg nektek. A ti feladatotok az lesz, hogy kitaláljátok, mely mesekönyvhöz tartozik a borítórészlet, és ezt beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

11.16. Spirit Bliss Sárga könyves út
11.18. Flora the Sweaterist
11.20. Utószó
11.22. Csak olvass!
11.24. Könyv és más
11.26. Veronika’s Reader Feeder
11.28. Readinspo

A könyv adatai:

Kiadó: Manó Könyvek
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 40
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634038849
Fordította: Todero Anna
Illusztrálta: Corinne Giampaglia
Megjelenés időpontja: 2020. szeptember 21.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük