Ajánló

Könyvhét helyett: 5 új könyvmegjelenés szeptemberben!

Sajnos most már hivatalos, hogy elmarad a Könyvhét, és ezzel az idei év nagy könyves esemény nélkül maradt, de szerencsére a kiadók ennek ellenére is megjelentetik a szeptemberre, a Könyvhétre tervezett könyveiket, így az olvasók mégiscsak örülhetnek valaminek – a sok-sok új regénynek. Én is több kötet beszerzését tervezem az ősz első hónapjában, ezért arra gondoltam, hogy megosztom veletek is, hogy melyik az az öt könyv, amit így, a Könyvhét elmaradásával is mindenképpen beszerzek. A lista kivételesen vegyes lett: a kötetek között találhattok horrort, sci-fit, fantasyt és szépirodalmat is.

Susanna Clarke: Piranesi

Ha szeretitek a fantasyt, és idén ősszel csak egy könyvet akartok venni, akkor ez legyen az. Az előzetes hírek alapján ugyanis az év egyik legnagyobb és legjobban várt megjelenésének tűnik Susanna Clarke új regénye, mely egy izgalmas, szürreális világba, egy labirintusba vezeti az olvasót. Ha hihetünk a kiadónak, akkor a regény kis terjedelme ellenére is igazán nagy mű, ezért már én is jó ideje fenem a fogam a könyvre. Bár a szerzőtől még semmit nem olvastam, a weird fiction és a gótikus irodalom jegyeit ötvöző történet nagyon felkeltette a figyelmemet, a mű ráadásul majdnem az angol megjelenéssel egy időben jön ki itthon is, az Agave Könyvek jóvoltából. Ugyan a kiadónak több friss megjelenéséről nem beszélek ebben a listában, de érdemes megnéznetek a felhozatalukat, mert nagyon erős kötetekkel érkeznek idén ősszel.

 
Kiersten White: And I Darken – Lada Dracul: Egy sötét lélek

Kiersten White új könyve egy nagyon különleges regénynek ígérkezik, ugyanis egyszerre fantasy, romantikus és történelmi regény, hiszen középpontjában az az elképzelés áll, hogy mi történt volna, ha Drakula nőnek születik. A sok történelmi párhuzam és az igazán izgalmas cselekmény mellett állítólag van a kötetben egy szuper LMBTQ szál, egy adag sötét hangulat, és természetesen egy igazán kemény főhősnő is, aki őszintén szólva már most felkeltette az érdeklődésemet. A regényt a Könyvmolyképző Kiadó adja ki – akiknek szintén sok szuper megjelenésük lesz a közeljövőben -, és hamarosan, már szeptember 3-án a boltokba kerül ez az igazán egyedi történet. Ráadásul a borító is gyönyörű lett, úgyhogy azt hiszem, ezzel a könyvvel már semmiképp nem lőhetek mellé.

 
Koreeda Hirokazu: Bolti tolvajok

A Partvonal kiadó őszi újdonságról, a japán Koreeda Hirokazu új regényéről őszintén szólva nem tudok sokat, de annyi biztos, hogy már a fülszövege is megfogott a kötetnek. Ugyanis már ez a néhány sor is egy nagyon érdekes történetet mesél el egy nehéz sorsú, néhol ellentmondásosnak tűnő családról, akik bolti lopásokból tartják fent magukat. Nem véletlen, hogy még a könyv borítóján is titkokról esik szó, hiszen egy ilyen élet élesen szembemegy a társadalmi elvárásokkal, de még a törvénnyel is. A kötet szeptember második felében jelenik meg, és viszonylag rövid terjedelme miatt valószínűleg előre kerül az olvasmánylistámon is. Bízom benne, hogy ezúttal is egy elképesztő japán szerzővel ismerkedhetek meg, az utóbbi években ugyanis nagyon megtetszett a modern japán irodalom.

 
Tamsyn Muir: Gideon, a Kilencedik

Már hónapok óta tudni, hogy a Fumax kiadó elhozza magyarul Tamsyn Muir debütáló regényét, mely nemcsak az összes fontos díj élmezőnyében szerepelt, hanem az olvasók körében is hatalmas népszerűségre tett szert. A Gideon, a Kilencedik is nagyon sokoldalú regénynek ígérkezik, a Molyon például majdnem húsz címkét kapott, melyek között szerepel a sci-fi, a fantasy, a humoros, a horror és az űropera is. Hogy végül melyik oldala lesz erősebb a történetnek, azt nem tudom, de az biztos, hogy már csak a főszereplő, az antihős Gideon miatt is a kezembe veszem a kötetet, mely lázba hozta a fél világot. A könyv majd csak szeptember második felében, 28-án érkezik, de minden jel arra mutat, hogy megéri majd várni rá.

 
Emma Steinkellner: Egy kis boszi naplója

A lista utolsó helyére a Maxim kiadó egyik könyvét, méghozzá az Otherworld – Másvilágot szerettem volna betenni, de mivel ez a kötet már szerepelt nem rég egy másik könyvajánlóban (itt), ezért inkább egy mesekönyvet teszek be ide, mely szintén a Maximnál jelenik meg hamarosan. Nem mintha az Egy kis boszi naplója nem érdemelné meg a helyét a listán, ugyanis a képregény egy 13 éves kis boszorkány magára találásának történetét írja le, méghozzá az előzetes információk alapján igazán viccesen. A sztori ráadásul tele van mágiával, ami újabb ok arra, hogy a polcomon tudjam ezt a cuki könyvecskét.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük