Értékelés,  KIDS

Walt Disney – 5 perces húsvéti történetek

Fülszöveg:

Itt a tavasz!
Indulj húsvéti kalandra kedvenc mesehőseiddel! Ezek a könnyed történetek bármikor képesek elrepíteni téged a mesék birodalmába – akár öt perc alatt!

A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent a Walt ​Disney – 5 perces húsvéti történetek című mesekönyv, amely néhány szeretett Disney karakter húsvéti és tavaszi kalandjaiba enged bepillantást nyerni. A megjelenés alkalmából a Blogturné Klub bloggerei mesélnek a könyvvel kapcsolatos élményeikről. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott két példány egyikét!

Mindig is nagyon szerettem a Disney meséket, mert sok-sok fontos gyerekkori élményem köthető hozzájuk. Nem volt hát kérdés, hogy az 5 perces húsvéti történeteknek is a polcomon a helye, mely hat varázslatos, tavaszi hangulatú történetet tartalmaz a Disney mesehőseivel. A történetek ismert univerzumokba kalauzolna el minket, így például találkozhatunk a Zootropolis rendőreivel, a Verdákkal, a Jégvarázs karaktereivel, Micimackóval és barátaival, valamint Hamupipőkével és Hófehérkével. Mivel mindegyik mesét ismerem, a legtöbbet még kisgyerekkoromból, és kedvelem a szereplőiket, ezért számomra nemcsak vidám, de nosztalgikus élmény is volt ezeket a történeteket olvasni.

Kezdem a könyv külsejével: egy nagyon igényes, nagyalakú, kemény borítós könyvet kaptam, ami nemcsak kívülről, de belülről is csodaszép, a meséket az eredeti látványvilágukhoz passzoló rajzok díszítik. Külön öröm volt számomra, hogy nemcsak az újabb Disney mesékhez kapcsolódó történetek kaptak helyet a könyvben, hanem például Micimackó is, akiről mostanában „kevesebbet lehet hallani”. Egyébként ha választanom kellene, az ő történetét emelném ki kedvencnek, mert annyira aranyos, és a kedvenc medvénkre olyannyira jellemző volt a tojásgyűjtés története, hogy végig mosolyognom kellett. Ugyanakkor a többi mesében sem csalódtam, mindben volt egy pici izgalom, és egy jó adag vidám, tavaszi hangulat.

A mesék egyébként tényleg 5 percesek, ugyanis nagyjából 15 oldalasak, de a képek mellett csak 1-2 mondat szerepel, így a kisebb gyerekek figyelmét is leköthetik ezek a történetek. Olyan gyerekeknek is jó lehet a könyv, akik épp most tanultak meg olvasni, mert a szövegek nem nehezek, a mesék pedig elég érdekesek ahhoz, hogy motiválják a kicsiket a folytatásra. De persze azoknak a felnőtteknek is ajánlom ezt a gyűjteményt, akik hozzám hasonlóan még mindig szeretik a meséket, és a szívük csücskei a Disney karakterei. Ezek az aranyos történetek garantáltan mindenkit vidám, tavaszi hangulatba hoznak – ez pedig talán mindenkire ráfér mostanában!

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során az egyes állomásokon egy-egy Disney rajzfilmről találtok érdekességeket. A feladat az, hogy a rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok, hogy az adott állomáson melyik animációs filmről van szó. 

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

1994-ben bemutatott amerikai rajzfilm, amely egy trilógia első része. A harmadik legnagyobb bevételt hozó animációs film (az első a kézzel rajzolt rajzfilmek kategóriájában) mind az Egyesült Államokban, mind világviszonylatban. Eredetileg „A dzsungel királya” címet viselte a készítés korai szakaszában. Az rajzfilm elkészítéséhez az animátorok hús-vér állatokat tanulmányoztak, és néhányan a készítők közül Afrikába utaztak, hogy megfigyeljék azt a természetes környezetet, amelyet a filmben bemutatni kívántak. Bizonyos jelenetekhez itt már számítógépes technikát is alkalmaztak, amivel az állatcsordák véletlenszerű mozgását tudták modellezni.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

03. 09. Veronika’s Reader Feeder
03. 11. Csak olvass!
03. 13. Nem félünk a könyvektől
03. 15. Utószó
03. 17. Könyv és más
03. 19. Dreamworld
03. 21. Spirit Bliss

A könyv adatai:

Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634376682
Oldalszám: 100 oldal
Fordító: Horváth M. Zsanett

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük