Ajánló,  Egyéb

Nagy karácsonyi filmajánló!

Bár általában könyvekkel foglalkozok, nagyon szeretek filmeket és sorozatokat is nézni, ezért úgy döntöttem, hogy az ünnep apropóján összeszedem a kedvenc karácsonyi filmjeimet. Igyekeztem olyan filmeket válogatni, amikkel még nincs tele a hócipőnk, de azért néhány karácsonyi klasszikust nem bírtam kihagyni.

1. Igazából szerelem

897
Forrás: port.hu

Rögtön egy ilyen klasszikussal kezdenék, ugyanis az Igazából szerelmet nem lehet megunni – legalábbis én nem tudom. Billy Mack karácsonyi dalát már több héttel karácsony előtt és szívesen hallgatom, mert jó érzést kelt bennem, de magát a filmet majdnem minden évben megnézem, legyen szó akár romantikus moziestről, akár csajos filmezésről. Az se baj, ha már láttad, de ha még nem, akkor mindenképpen nézd meg idén karácsonykor, mert kihagyhatatlan moziélmény. A sztori több szálon fut, és minden szál egy szereplő különleges karácsonyi történetét dolgozza fel.

a

2. A Grincs

1541-a-grincs.33500
Forrás: mozipremierek.hu

Az eredeti film is jó ötlet lehet karácsonyra, de most elsősorban az idén karácsonyra készült animációs filmre gondolok. Én nemrég láttam a filmet, és imádtam, annyira aranyos volt, hogy teljesen karácsonyi hangulatba kerültem tőle. A film megnézése nagyon jó program, ha gyerekkel mész, de felnőtt társaságban sem ciki, mert tele van poénokkal, amik garantáltan megnevettetik még a legnagyobb Grincset is.
A sztori a mindig morgós Grincsről szól, aki mindennél jobban utálja a karácsonyt, ezért dühösen veszi tudomásul, hogy le kell mennie a közeli Ki-falvába ételt venni, épp karácsony előtt. Lent, a faluban persze mindenki örömmel várja az ünnepet, mindenhonnan karácsonyi dalok szólnak, ezért a Grincs gonosz lépésre szánja el magát, hogy megszabaduljon a sok vidám karácsonyozótól.

a

a

3. Holiday

Theholidayposter.jpg
Forrás: Wikipédia

Bár már nem mai film, még mindig nagyon népszerű ez a Holiday című film, ami két összetört szívű nő történetét meséli el, akik karácsony előtt az interneten találnak egymásra, és kitalálják, hogy házat cserélnek, hogy egy kicsit kiszakadjanak a megszokott, kiábrándító környezetükből. Bár elsőre nem várnak sokat ettől a cserétől, végül mindketten magukra találnak az új házban, és a szerelem is rájuk talál.
Romantikus, keserédes történet ez, és régebben nagyon sokszor megnéztem az ünnepek táján, de még ma is szívesen eltöltök egy estét emellett a film mellett. A két női főszereplő, Cameron Diaz és Kate Winslet, ezért már önmagában az ő játékukért megéri megnézni ezt a filmet.

a

4. Négy karácsony

21063_8
Forrás: Mafab

Ismét egy olyan vígjáték, ami szinte minden évben lemegy a tévében, mégsem lehet megunni. Ha nem vagy épp rajongója a karácsonynak, mert sok nyűggel jár, akkor mindenképpen érdemes megnézni ezt a filmet, ugyanis a főszereplő párnál nem lehet nehezebb dolgod.
Kate és Brad úgy tervezik, hogy elutaznak karácsonyra, de a gépük végül nem indul el, és otthon ragadnak. Nincs más választásuk, mint elmenni a szüleikhez, akik azonban nem egyszerű esetek, mert mindkét pár elvált, így a két főszereplőnek külön-külön kell meglátogatniuk őket. Ráadásul mindenhol alakul egy kis botrány is, így végképp nem lesz átlagos a karácsonyuk. Ha egy szórakoztató, vicces karácsonyi filmre vágysz, mindenképpen ajánlom neked a Négy karácsonyt!

a

5. Karácsony Artúr

3100080
Forrás: port.hu

A végére hagytam még egy szívmelengető, ízig-vérig karácsonyi animációs filmet, a Karácsony Artúrt, ami kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozást ígér. Ezt a filmet is számtalanszor láttam már, de a különleges hangulata miatt képtelen vagyok megunni.
A történet főhőse Artúr, a Télapó kisebbik fia, aki minden körülmények között hisz abban, hogy karácsonykor mindenkinek boldognak kell lennie, ezért nem fogadja el, hogy egy kis hiba csúszott Télapó számításaiba, és kimaradt egy gyerek a megajándékozottak közül. Azt hiszem, néha mindannyian szeretnénk így hinni a karácsonyban és a boldoságban, ezért is ajánlom ezt a mesét a karácsonyi hangulat megteremtéséhez.

Ennyi lenne az én listám, ti mivel egészítenétek ki?

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük