Ajánló

Anyák napi könyvajánló: anyáknak is, gyerekeknek is kötelező olvasmány!

Anyák napja előtt nem sokkal, a Könyvfesztiválra jelent meg Quentin Gréban könyve, a Szeretlek, anya! A könyv egy gyönyörű kötet, aminek a gerincét Quentin Gréban festményei adják, melyek gyönyörűen ábrázolják az édesanya és a gyermeke közötti különleges kapcsolatot. A képek nem idealizálják az édesanyákat, hétköznapi szituációkat mutat be, mégis csodálatos képet kaphatunk belőlük az édesanyák érzéseiről, és arról is, hogy miért is szeretjük őket annyira.

A könyv nem csupán képekből áll, ugyanis a magyar változatban 31 szerző írta meg a gondolatait, történeteit az anyaságról, köztük egy férfi is megjelenik, Lackfi János, aki a könyv bevezető szövegét írta meg. A többiek is mind híres emberek, írók, festők, pszichológusok, televíziós személyiségek… Ha még nem vettél ajándékot édesanyádnak, ez a könyv tökéletes választás lehet!

anya
Forrás: moly.hu

Fülszöveg:

Sokszor ​azoknak fogalmazzuk meg a legnehezebben, hogy mennyire fontosak nekünk, akiket a legmélyebben, megmásíthatatlanul szeretünk. Akikkel a kötelékünk nem vágható el. 
Ők az édesanyáink, és ezek leszünk mi is valakinek, amikor anyává válunk. 
Ahogy megpillantottuk a zseniális művész, Quentin Gréban festményein az anyákat, éreztük, hogy mennyire jó lenne magyar alkotókat felkérni; írják meg gondolataikat, meséiket, vallomásaikat a belga illusztrátor képei mellé. 
Így állt össze ez az album, telis-tele hiteles írásokkal az anyaság sokszínűségéről. 
Almási Kitti, Balázsy Panna, Berg Judit, Boldizsár Ildikó, Csapody Kinga, Erdős Virág, Farkasházi Réka Hadas Krisztina, Halász Judit, Havas Dóra, Horváth Lili, Karafiáth Orsolya, Kádár Annamária, Kárász Eszter, Koós Réka, Kozma Orsi, Krizsó Szilvia, Lackfi János, Nádori Lídia, Péterfy-Novák Éva, Rácz Zsuzsa, Schäffer Erzsébet, Soma Mamagésa , Szabó T. Anna, Szulák Andrea, Szurovecz Kitti, Tóth Krisztina, Tamás Zsuzsa, Tordai Teri, Turi Tímea, Ungár Anikó – ők vállalták, hogy megosztják velünk érzéseiket, emlékeiket, történeteiket. 
Lepjük meg édesanyánkat, nyújtsuk át annak, aki épp anyává válik, olvasgassuk gyerekeinkkel, hátha könnyebb lesz átadni, hogy mit jelent: Szeretlek, anya!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük